“Pilnīgs kosmoss” veikala dizainā

Lai arī cik nopietnas nebūtu dažādas apņemšanās, pagājušās nedēļas laikā nudien neatlika brīvs brīdis nevienam pašam bloga ierakstam, lai arī pa šo laiku noskatītas jau vairākas interesantas tēmas. Viena no dīvainākajām, par kuru kolēģes pirmie vārdi bija: “pilnīgs kosmoss!”  ir labākā Jaunzēlandes telpu dizaina finālists kategorijā “veikalu dizains” – dizaina studijas Studio Gascoigne veidotais Glassons  apģērbu veikals.

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_1

2012. gada septembra sākumā atvērtā Glassons veikala telpas tikušas paplašinātas, kā arī pilnībā tikusi mainīta veikalu tīkla interjera koncepcija. Neesmu pētījusi iepriekšējo zīmola interjera stilistiku, bet pēc šo bilžu apskatīšanas varu droši teikt, ka tādu radošo “bardaku” bieži neieraudzīsi.
Veikala 332 kvadrātmetru lielā platība, kura stiepjas 57 metru garumā, ir sadalīta vairākās atšķirīgās zonās, no kurām katrai ir gan atšķirīga tematika, gan vairāki, unikāli vienojoši dekoratīvi elementi un detaļas. Šāds plānojums apmeklētāja ikdienišķo iepirkšanos pārvērš par aizraujošu pastaigu, jo daudzo savstarpēji savienoto, taču atšķirīgo telpas zonu dēļ tas atgādina gājienu cauri milzu villai. Sākot ar plašo Salonu pie veikala ieejas, turpinot ar Bibliotēku, un noslēdzot ceļu ar Konservatoriju, kura atrodas veikala telpu aizmugurē. Šī telpa ir īpaša ar improvizēto modes skates “mēli” tās centrā, zaļo augu sienu, kā arī augstajām, rotējošajām stikla durvīm, kuras ved uz izsmalcināto pielaikošanas kabīņu telpu.

Kā stāsta interjera radītāji, pašu telpu arhitektoniskā uzbūve un detaļas bijusi ļoti sarežģītas – centrālā griestu daļa izteikti zema, vairākas liftu šahtas un kolonnas, kuras bija jāņem vērā. Tas viss ticis apspēlēts asprātīgi izmantojot arhitektoniskus dekorus, piemēram, konsoles un griestu rozetes tika izmantotas lai radītu produktu izstādīšanas zonas un balstītu preci.
Greznās Viktorijas laikmeta stila vītnes kombinācijā ar gaiši zili krāsotajiem griestiem, rada gaišas un plašas telpas izjūtu, lai arī tā atrodas pašā veikala dziļumā.

Veikla Konservatorijas zonā atrasta vieta arī web lounge stūrim, kur apmeklētājs var izbaudīt arī iepirkšanos on-line: gar sienu izvietotas iebūvētas planšetdatoru  novietnes, turklāt pieejams arī bezmaksas bezvadu internets.

Dizaina koncepcijas pamata mērķis ir bijis veikala telpās ienest dīvainus un nebijušus elementus, lai iepriecinātu un pārsteigtu Glasstons pastāvīgos pircējus, kā arī, protams, piesaistītu zīmolam arī jaunus klientus. Domāju, ka, runājot tieši par “dīvainu un nebijušu” dizaina radīšanu, mērķis ir sasniegts.  Ja arī telpas dalīšana vairākās stilistiski atšķirīgās zonās nav nekas jauns, tad šāda krāsu, materiālu un stilu kakofonija gan nav bieži sastopama. Toņu, materiālu un stilu salikumu vēl varētu piedēvēt eklektikas stilam, tomēr tad, kad vienā no telpas sadaļām ieraugu baltu vienradzi “ganāmies” iežogotā mauriņā, saprotu, ka “kosmosu” tomēr labāk neklasificēt.

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_2

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_4_3

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_4_2

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_4_1

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_3

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_3_0

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_7

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_8

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_4

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_5

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_6

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_6_0

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_8_0

Glassons_Queen_Street_Studio_Gascoigne_afflante_com_10

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s